Camping Ardennen aan rivier

Bent u op zoek naar een leuke familiecamping in de Ardennen, gelegen aan een rivier(tje)? Dan is Camping Polleur de perfecte camping voor u.

Camping in de Ardennen aan rivier

Camping Polleur ligt in het noorden van de Belgische Ardennen, zo’n 30 kilometer ten zuiden van Maastricht en tussen de bekende plaatsen Spa, Theux en Verviers in.

Het riviertje dat langs de camping stroomt heet la Hoëgne. Het een zijrivier van de Vesder en heeft een lengte van 30 kilometer. De Hoëgne behoort tot het stroomgebied van de Maas.

De rivier ligt direct aan de rand van de camping. Op een aantal plaatsen is deze te bereiken via een looppad. Er zijn geen directe kampeerplaatsen of accommodaties aan de rivier.

Uren speelplezier

La Hoëgne is in de zomer een rustig beekje. Bij hoge temperaturen biedt de rivier heerlijke verkoeling. Veel mensen pakken hun stoel en gaan heerlijk pootje baden in het riviertje. Ook voor kinderen biedt het uren speelplezier. Zoeken naar de mooiste stenen, met een netje opzoek naar kleine visjes of gewoon lekker spetteren in het water. Omdat het beschermd natuurgebied is mogen er geen dammen gebouwd worden.

rivier bij camping ardennen

Visvijver

In het beekje zit vis, maar dit gedeelte is een kweekgebied en daarom is het verboden om hier te vissen. Als u wilt vissen kunt u terecht bij onze visvijver, op 5 minuten wandelen van de camping. Lees meer over de visvijver. In de Amblève bij Trois-Pont kunt u vliegvissen.

Bekijk al onze accommodaties.

Camping reserveren?

Of u nu met uw eigen kampeermiddelen komt of een kant-en-klare accommodatie wilt huren: wij hebben voor ieder wat wils. Bekijk hieronder de beschikbare opties en boek direct uw verblijf!