Bezienswaardigheden omgeving camping Polleur

De Belgische Ardennen heeft een rijke geschiedenis en kent daardoor veel verschillende bezienswaardigheden. Hieronder vindt u een kleine selectie van bezienswaardigheden in de omgeving van de camping. Bij de receptie vindt u een folderrek met nog meer informatie over bezienswaardigheden in de Belgische Ardennen.

Chateau Franchimont (3,5 km)

Het kasteel van Franchimont is een ruïne van een middeleeuws fort. Verrijst op een rotsachtige uitloper met uitzicht over drie verschillende valleien. Ontdek de ruïne op uw eigen tempo door middel van een audiogids. Meer informatie over de tarieven en openingstijden vindt u op www.chateau-franchimont.be.

Chateau Franchimont

Chocolade museum (11,6 km)

Dompel u onder in de wereld van chocolade. In dit museum ontdekt u alles over chocolade vanaf de tijd van de Maya’s tot de eerste chocolade winkeltjes. Na de rondleiding door het museum, met audiogids, kunt u genieten van deze heerlijke chocolade. Voor meer informatie over openingstijden en tarieven kunt u terecht op de website https://darcis.com.

Chocolade museum

Blegny-mijn (28,3 km)

De Blegny-mijn is een authentieke koolmijn waarvan de ondergrondse galerijen te bezoeken zijn. De Blegny-mijn is gelegen tussen Luik en Maastricht. Na een introductiefilm daal je met een liftkooi af onder de grond naar de mijnen. In totaal duurt de rondleiding ongeveer 2 uur. Voor meer informatie www.blegnymine.be.

Blegny mijn

Grotten van Remouchamps (15,2 km)

De grotten van Remouchamps zijn al te bezichtigen sinds 1828. Uw sprookjesachtige bezoek begint met een wandeling door prachtige kamers en langs indrukwekkende stalagmieten en stalactieten. Vervolgens daal je af op de ondergrondse rivier in de langste ondergrondse boottocht van ter wereld!

De rondleidingen worden in verschillende talen gegeven. Op de camping kun je bij de receptie een kortingscoupon ophalen! Meer informatie op http://www.lesgrottes.be.

Grotten van Remouchamps

Eaudyssée de Spa (10,4 km)

Wilt u meer ontdekken over de reis die het mineraalwater van Spa afgelegd? En de productielijnen van de Spa monopole bezichtigen? Breng dan een bezoek aan het bezoekerscentrum Eaudyssée. Openingstijden en tarieven vindt u op https://www.spa.be/nl/eaudyssee.

Eaudyssée de Spa

Abdij van Val-Dieu (27 km)

Bij de abdij van Val-Dieu kent een rijk verleden en wordt gekenmerkt door de karakteristieke gebouwen. Misschien kent u Val-Dieu van zijn heerlijke speciaal bieren. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen door de prachtige gebouwen en de brouwerij. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Abdij: http://www.abbaye-du-val-dieu.be/nl/

Abdij van Val-Dieu