Omgeving camping Polleur

Het antwoord op de veelgestelde vraag ‘Is er wat te doen in de omgeving?’ is standaard: zoveel dat u tijd te kort zult komen!

Camping Polleur grenst aan een bosgebied van maar liefst 400 hectare groot. Heerlijk om te wandelen of op de mountainbike te ontdekken. Maar camping Polleur  is ook de ideale uitvalsbasis voor het bezoeken van pittoreske dorpjes en steden.

Wandelen in de Ardennen

Trek uw wandelschoenen aan en loop vanaf de camping direct het bos in. U kunt hier een heerlijke wandeling maken en elke keer nieuwe paden ontdekken.

Bij de receptie kunt u terecht voor meerdere beschreven wandelroutes. Een aantal starten direct vanaf de camping, andere dient u eerst een stukje te rijden met de auto. Bij de receptie wordt ook een wandelkaart verkocht van het gebied met hierop verschillende wandelroutes.

NB. Houdt u er wel rekening mee dat het bos tijdens het jachtseizoen een aantal dagen niet toegankelijk is.

Wandelen in de Ardennen nabij camping Polleur

Mountainbiken

De omgeving van camping Polleur wordt gekenmerkt door de vele bossen, steile heuvels en rotsachtige afdalingen. Het is dan ook een populaire bestemming voor mountainbikers.

Bij camping Polleur kunt u terecht voor een heerlijk mountainbike weekend met vrienden. Na afloop van een uitdagende route kunt u uw mountainbike afspuiten op onze afspuitplaats. Na een welverdiende douche kunt u genieten van een heerlijke maaltijd en verfrissend biertje in onze bar/bistro.

Op nog geen drie kilometer van de camping starten drie unieke routes. De verschillende routes hebben elk hun eigen niveau en afstand. Wilt u graag meer informatie kunt u hiervoor terecht bij de receptie.

Via Spa Adventure is het mogelijk om mountainbikes en e-mountainbikes te huren op onze camping. Meer informatie vindt u op hun website.

mountainbiken in de ardennen

Fietsen

De Ardennen per fiets ontdekken is alleen mogelijk met een fiets met voldoende versnellingen of een elektrische fiets. Voor de wielrenners zijn de Ardennen een uitdagende omgeving om te fietsen. In de omgeving vindt u uitdagende colletjes uit de bekende wielerklassiekers.

Dorpen en steden

Op nog geen uur rijden van de camping zijn vele pittoreske dorpjes en stadjes zoals Monschau, Limbourg, Durbuy, Luik en Maastricht te vinden. Dichtstbijzijnde plaatsen zijn Polleur, Theux en Spa.

Polleur

Camping Polleur dankt zijn naam aan het naastgelegen dorpje Polleur. Het is een klein Ardens dorpje met een sfeervol kerkje.

Theux

Op ongeveer 4,5 kilometer van de camping ligt het plaatsje Theux. Theux is onder andere beroemd om zijn middeleeuwse architecturale erfgoed (kasteel en kerk van Franchimont). Een bezoek aan het Chateau Franchimont is dan ook een echte must.

Spa

Het stadje Spa bevindt zich op 10 minuten rijden vanaf de camping. Midden in de Ardennen ligt deze prachtige oude stad. Deze stad leent zich goed om wandelend ontdekt te worden. Een Nederlandstalige route kun je ophalen bij de toeristische dienst en brengt u langs de verschillende hoogtepunten van de stad. In juni tot september is er ook een toeristische trein waarmee je de stad kan verkennen. Spa staat bekend om zijn thermaal baden, maar ook het Spa water. Het is mogelijk om van maandag t/m vrijdag een bezoek te brengen aan de fabrieken van Spa. Elke zondag wordt er een antiekmarkt georganiseerd in Spa.